dinsdag 19 januari 2010

We zijn er weer!

Vanochtend zijn we aangekomen in Cusco! Alles voelt meteen weer heel vertrouwd. We hebben meteen ontbeten in ons favoriete restaurantje om onze terugkomst te vieren.

Helaas verliep de terugreis niet helemaal zonder problemen. Liepen we op de heenreis naar Nederland al flinke vertraging op door het winterweer (Schiphol gesloten door sneeuwval, een hoop afgelaste vluchten en vertraging), ook nu waren we weer de klos. Op het vliegveld van Madrid was het zicht schijnbaar erg slecht en dus mochten er maar een beperkt aantal vliegtuigen opstijgen en landen. Gevolg: ruim 2 uur vertraging. We baalden goed, want dit zou betekenen dat we onze vlucht naar Lima zouden missen. Gelukkig bleek in Madrid dat het vliegtuig naar Lima ook vertraging had en op de vlucht uit Amsterdam had gewacht. Best stressvol als je op de schermen ziet dat men bezig is met boarden en je vervolgens op de informatiebordjes leest dat het nog ongeveer 25 minuten is tot de juiste gate. Rennen dus, over dat enorme vliegveld. Gelukkig waren we op tijd. Vervolgens hebben we wel nog een tijd stilgestaan vanwege een technische fout (we stonden al op de landingsbaan en toen moesten we weer terug). Toen dat ook opgelost was konden we vertrekken, met inmiddels 3 uur vertraging. In Lima aangekomen bleek onze bagage in Madrid niet zo snel van vliegtuig te hebben gewisseld als wij. Samen met nog wat Nederlanders stonden we tevergeefs op onze bagage te wachten. Na dat geregeld te hebben (morgen kunnen we onze tassen ophalen op het vliegveld in Cusco) was het alweer middernacht. We hadden eigenlijk een hotel gereserveerd in Lima voor die nacht, maar aangezien ons vliegtuig naar Cusco al om kwart voor 6 die ochtend zou vertrekken vonden we dat niet meer de moeite. En dus hebben we lekker de hele nacht in de Starbucks gebivakkeerd. Ik heb me prima vermaakt door het kijken van "Wie is de mol" onder het genot van een caramel frapuccino. Rond kwart over 4 besloten we in te checken, nog even de luchthavenbelasting betaald, door de controle en op naar de gate. Vrijwel meteen konden we het vliegtuig in en een uur later stonden we in Cusco.

Nu ben ik vooral ontzettend moe, want ik heb 2 nachten vrijwel niet geslapen. Natuurlijk heb ik in het vliegtuig wel redelijk wat uurtjes geslapen, maar niet zo veel en lang achter elkaar. Toch proberen we nu wakker te blijven om meteen in het Peruaanse ritme te zitten. Nog even doorbijten, een lekker broodje eten dadelijk en dan vroeg naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.