maandag 4 mei 2009

Een eigen huis, een plek onder de zon…

Eindelijk hebben we dan een huisje gevonden! Niet in Urubamba, maar in Cusco. We waren heel de tijd op zoek naar een huis in Urubamba; daar zullen we, of in ieder geval ik, namelijk de meeste tijd zijn. Maar toen bedachten we dat we eigenlijk ook wel een huisje in Cusco konden zoeken, daar zijn we tenslotte toch bijna elk weekend en vaak ook doordeweeks. Elke week drie nachten in een hotel doorbrengen, met spullen slepen en altijd in restaurants moeten eten is ook niet alles. Een eigen huisje is veel goedkoper en comfortabeler. Nu kunnen we tenminste onze spullen ergens achter laten en eventueel ook zelf koken.

Ons huisje is klein, maar echt prachtig! Het appartement zit vol met authentieke details en is mooi gemeubileerd. We hebben een grote woonkeuken en een ruimte die als woon- en slaapkamer dienst doet. En op de bovenverdieping ligt de badkamer. Met enkele anderen delen we een mooie, zonnige patio. De overige bewoners zijn allemaal erg rustig en netjes en de huisbaas zelf woont er ook, dus die houdt mooi een oogje in het zeil. Het appartement ligt in een super mooie wijk van Cusco. Soms een beetje te toeristisch, maar wel lekker dicht bij alle restaurants, bars en winkeltjes. Het enige nadeel is dat het appartement best gehorig is, maar daar ontkom je in Cusco denk ik niet aan. We moeten gewoon even wennen aan het geluid van de voorbijrijdende auto's (en van de losliggende drempel, arggg!) en anders hebben we altijd nog oordopjes.

Dit weekend hebben we veel tijd doorgebracht in ons nieuwe huisje. We hebben meteen maar een dvd speler gekocht en een stapel dvd's. Het voelt echt goed om een eigen plekje te hebben. Het zorgt echt voor iets meer rust.

Nu dus nog op zoek naar een "buitenhuisje" in Urubamba.

1 opmerking:

  1. hey anouk!

    fijn om te lezen dat jullie een stekje hebben gevonden! das toch een heel belangrijke stap hé!

    Wim is afgelopen zaterdag vertrokken naar Kameroen (ik volg op 3 juni) en daar beginnen voor hem nu ook de weken van ontdekken, inwerken en praktisch geregel.

    Alleszins nog veel succes met je project, hoewel het zeker niet altijd gemakkelijk zal zijn!

    Groetjes,
    Clara

    ps: ben trouwens een kijkje gaan nemen op de website van je vriend: sjieke foto's zeg!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.