maandag 13 december 2010

Autoproblemen

Beide situaties die ik hieronder beschrijf zijn al een tijdje geleden gebeurd, maar ik wil ze toch nog even met jullie delen.

Een paar weken geleden was ik samen met Antonino op weg naar Patacancha. Op een zanderig weggetje haalden we een klein vrachtwagentje in dat in de berm stond geparkeerd. Precies op het moment dat wij hem passeerden reed de vrachtwagen echter aan, waardoor hij ons in de flank raakte. Gelukkig was er niet echt iets aan de hand, alleen de zijkant van de auto was flink gedeukt en bekrast. Uiteraard lag de schuld bij de vrachtwagenchauffeur. Hij had overduidelijk niet in zijn achteruitkijkspiegel gekeken voordat hij besloot te vertrekken. Sterker nog, bij nadere inspectie bleek hij helemaal geen achteruitkijkspiegel te hebben. Tenslotte bleek de chauffeur ook nog eens niet in het bezit van een rijbewijs. Het probleem kon niet onderling opgelost worden en dus gingen we naar de politie. Helaas voor ons bleek de zus van de chauffeur getrouwd te zijn met een neef van de politiecommissaris (of zoiets) en dus werd het ons op het politiebureau erg moeilijk gemaakt. Er werd besloten geen aangifte te doen en de dag erna naar een notaris te gaan om zwart op wit te laten zetten dat de chauffeur de schade zou vergoeden. Of dat uiteindelijk ook gebeurd is weet ik eerlijk gezegd niet.

Het tweede voorval heeft ook met de auto te maken. Een paar maanden geleden werden namelijk de zijspiegels van de nieuwe auto van CENFOPAR gestolen. Alleen de spiegels, het plastic omhulsel hadden ze gewoon laten zitten. De verzekering wilde wel iets vergoeden, maar geen nieuwe spiegels. Ze boden aan een nieuw wiel te leveren. Logisch toch? CENFOPAR had niks aan een nieuw wiel. Dat hebben ze dus verkocht en voor het geld hebben ze 4 speciale banden gekocht voor het regenseizoen. En de spiegels zijn inmiddels provisorisch vervangen door de lokale glasboer. Iedereen tevreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.