vrijdag 9 april 2010

Señor de los temblores

De maandag voor Pasen is in Cusco een heilige feestdag, de dag van de Señor de los Temblores, de patroonheilige van Cusco. Op die dag haalt men de Señor de los Temblores, een beeld van een donkere Jezus, uit de kathedraal om in processie door de stad te gaan. Na de urenlange processie door de stad komt het beeld weer terug op de Plaza de Armas.

De mensen in Cusco geloven dat ze door het beeld gezegend kunnen worden en dan een jaar van geluk tegemoet gaan. Jaarlijks komen daarom duizenden mensen naar de Plaza de Armas om door het beeld gezegend te worden.

Dit jaar hadden wij een plekje gereserveerd op een van de balkonnetjes die uitkijken op de Plaza de Armas om te genieten van het schouwspel. En het was inderdaad indrukwekkend.

Toen het beeld was aangekomen voor de kathedraal begonnen overal sirenes te loeien, mensen wierpen hun armen in de lucht en het beeld maakte 3 buigingen om de mensen te zegenen. Het beeld zelf konden we niet zien, maar ik kreeg kippenvel toen ik die duizenden armen omhoog zag gaan en de sirenes hoorde loeien.



Tja, en als het dan na een paar minuutjes voorbij is dan moeten al die duizenden mensen naar huis. En laten ze nou net allemaal tegelijkertijd weg willen. Wat er dan gebeurt ziet er ongeveer zo uit:



Levensgevaarlijk. Ik was blij dat ik veilig boven op het balkon zat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.